Wijlre (naar Eys)

VERFRIS JE LICHAAM EN JE GEDACHTEN, JE PASSIE EN BELEEF

van bierdorp naar wijndorp

Wijngaard route Wijlre-Eys; 2 wijngaarden

1. Domaine Salamander, Eyserheide 2, Eys

2. Domein Aldenborgh, Sint Agathastraat 3, Eys

START

(A) Je vertrekt vanaf de Sint Agatha kerk, Grachtstaat 2 te Eys. 

(B) Domaine Salamander, Eyserheide 2, Eys 

Navigatie

Met bijgaande links kun je met een verschillende app de route bekijken:

* met PDF kun je de route uitprinten en op papier volgen

* met routeyou krijg je veel toeristische informatie voor op je telefoon

* met Komoot krijg je met spraak de navigatie toegelicht op je telefoon

* met GPX kun je de route in elk navigatie systeem laden

Wijngaarden

Domaine Salamander, Eyserheide 2, Eys

In 2007 begint John Cox, een wijnliefhebber, een wijngaard aan te planten. Wij besloten na rijp beraad in 2007 de blauwe druif Pinot Noir (op ruim de helft van de wijngaard) aan te planten en als witte druiven de Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en Riesling.

In 2013 is nog een perceel beplant met Frühburgunder en Siegerrebe.

Wijngaard Aldenborgh, Sint Agathastraat 3, Eys

Op de zuidhelling van een van die terassen, de “Boereberg”, bevindt zich de wijngaard van Peter en Gerrie Pelzer. Door de perfecte hellingshoek is deze plek ideaal voor wijnbouw. Bovendien speelt de bodemstructuur een belangrijke rol. In de ondergrond van de Boereberg grenzen twee kalksteensoorten aan elkaar; Gulpener krijt en Kundersteen. 

Horeca

Bie de Tantes , Wittemerweg 29 , Eys

Bourgondisch genieten onder een deken van Limburgse gastvrijheid. In de winter binnen in de ouderwetse huiskamer of als de zon schijnt op ons heerlijke terras. Van de morgen tot de avond vind je bij ons gezelligheid, warmte en een zeer gemoedelijke sfeer.

Taverne Lambieck, Grachtstraat 5, Eys

Ons huiskamer-restaurant ademt de sfeer uit van rust, gastvrijheid, gezelligheid en romantiek. “Als je binnen komt valt er een warme deken over je heen”,  is de eerste reactie van veel gasten.Er is veel tijd en aandacht voor de gasten.

Eyserhalte, Wittamerweg 2, Eys

een bloeiende delicatessenzaak met een ruim assortiment groenten en fruit. Wie de Eyserhalte bezoekt weet al snel dat alles hier draait om smaakbeleving. Een ongeëvenaarde beleving van eerlijke culinaire producten in Limburg is dan ook waar de Eyserhalte voor staat.

Eyserhof, Wittemerweg 7, Eys

Even lekker bijkomen in de brasserie of op ons terras na een potje golfen, wandelen of fietsen. Er zijn diverse sfeervolle locaties voor feesten en business meetings.

Fien fleur, Eyserheide 1, Eys

Fien Fleur is het initiatief van José Rompelberg en Astrid Hollands. 
Fien Fleur bestaat uit een pluktuin – met panoramisch uitzicht over het heuvelland – met honderd soorten bloemen, verschillende kruiden, groenten, een zoete kersentuin en een authentieke Limburgse gerechten en drankjes.