bemelen1.jpeg

Het Limburgs

ProefPlankje

Wij zijn benieuwd naar uw

smaakbeleving;

KLEUR, GEUR, SMAAK, AFDRONK 

Hoeve Nekum

Rivaner

Proeft u de mineralen van de mergel en de peer van deze specifieke druif?

hoevenekum.png

Hoeve Nekum

Cuvée

Proeft u het zoetje en het zuurtje en de smaak van perzik en abrikoos?

Schermafbeelding 2020-07-26 om 18.56.50.

Hoeve Nekum

Riesling

Chateau

de Limbourg

Schermafbeelding 2020-07-26 om 20.17.49.

Proeft u de "royalties" en de frisheid van de boomgaard en

de appeltjes?

Schermafbeelding 2020-07-21 om 22.19.08.

Proeft u de

fluweelzachte Pinot Noir,

de bos framboosjes?

de houten lagering en het vakmanschap.?

Menu

Gerechten

uit de streek

die passen bij

de Limburgse wijnen

Hoeve Nekum

Rosé

Proeft u de kruidigheid, bite en ronde smaak en de extra bite

van de Pinot Noir

Schermafbeelding 2020-07-26 om 20.24.13.

Hoeve Nekum

Pinot noir

Proeft u de frisheid

en diepgang en de smaak

van kersen en framboos

van de Pinot Noir

Schermafbeelding 2020-07-26 om 20.24.45.
Schermafbeelding 2020-07-27 om 11.50.55.

Raar Saint Remi

Chardonnay

Proeft u de

de geur van bloemen,

de frisheid en het aroma?

Hoeve-Nekum-Maastricht.jpg

Proeft u de frisse wijn met

tonen van

mineralen en abrikoos.

Apostelhoeve

Muller Thurgau

Proeft u de frisheid en

mineraliteit?

De smaak van peer en lychee?

Schermafbeelding 2020-07-27 om 11.31.33.

Topwijn

Hier komen binnenkort wijnen van:

Fromberg

St Martinus

Overst

Schermafbeelding 2020-07-26 om 12.44.03.
Screen Shot 2020-06-07 at 7.02.27 PM.png

WIJN PROEVEN

1. KIJKEN

De kleur en tint van je wijn bepaal je best op een witte achtergrond. Je ontdekt de helderheid en de dikte & snelheid van de tranen (viscositeit). Dit laatste zegt niets over de kwaliteit van de wijn, wel over het alcohol- en suikergehalte

2. RUIKEN

Houd het glas vlak onder je neus en neem één snuif om je neus op te warmen.

3. WALSEN

Door het walsen voeg je zuurstof toe in je glas waardoor er meer aroma’s vrijkomen. De geuren zijn duidelijker waarneembaar en intenser.

4. OPNIEUW RUIKEN

Ruik dit keer langer en langzamer aan de wijn. Ruik je fouten? Welk type aroma’s vind je terug? Ontdek het via het aromawiel.

5. PROEVEN + LUCHT AANZUIGEN

Neem een grote slok gevolgd door enkele kleinere slokjes. Op die manier kan je het best smaken isoleren en herkennen. Door het aanzuigen van lucht zal je de aroma’s duidelijker kunnen proeven. Let extra goed op de zoetheid, zuurtegraad, tannines, alcohol en body van de wijn. Succes!

6. NADRONK

Met de afdronk van de wijn wordt de nasmaak bedoeld. Dit zijn dus de indrukken die in je mond achterblijven nadat je de wijn hebt doorgeslikt. Bij een goede afdronk blijft de smaak lang hangen. De smaken en indrukken blijven dan lang in je mond.

7.GENIETEN

Interesse voor een excursie of proeverij?

Stuur ons een mail: deliwijnboer@gmail.com