Meerssen (naar Ulestraten)

VERFRIS JE LICHAAM EN JE GEDACHTEN, JE PASSIE EN BELEEF

Wijngaard Route Meerssen-Ulestraten

11,5 km

 3 Wijngaarden 

 

logo_edited.jpg

Wijngaard route Meerssen-Ulestraten;  3 wijngaarden

1. Domein de Wijngaardsberg

2. Wijngoed Raar Saint Remi

3.  Wijngoed Raarberg

START

(A) Basiliek van Het H. Sacrament, Markt 17, Meerssen

(B) Kasteelboerderij Wijngaardsberg, Wijngaardsberg 1, Ulestraten

(C) Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6, Meerssen (+2 km)

Navigatie

Met bijgaande links kun je met een verschillende app de route bekijken:

* met PDF kun je de route uitprinten en op papier volgen

* met routeyou krijg je veel toeristische informatie voor op je telefoon

* met Komoot krijg je met spraak de navigatie toegelicht op je telefoon

* met GPX kun je de route in elk navigatie systeem laden

Wijngaarden

W 1

Links van de boerderij, huizen en stallen is een paadje. Aan het einde van het smalle paadje zie je links en rechts de wijnranken staan van "Domein de Wijngaardsberg", Wijngaardsberg 2, ca 3 ha. Rechts zie je de wijnmakerij

i

"Domein de Wijngaardsberg heeft als wijnen: witte, rose en rode wijnen gemaakt van klassieke druivensoorten zoals: van de Chardonnay , Auxerrois, Pinot Gris en Pinot noir.

W 2

"Wijngoed Raar Sant Remi" Raar 49 B bevindt zich achter het landhuis. als het het open is ben je vrij om over de wijngaard te lopen en te genieten van het uitzicht.

i

Je kunt bij "Wijngoed Raar Saint Remi"  ook terecht voor een proeverij in de mooie gewelfde kelder en wijnmakerij. De monniken cultiveerden rond 1100 de wijngaarden volgens Franse maatstaf. Arno Claessens heeft sinds 2013 de wijngaard.

W 3

Tijdens je route zie je aan de linker kant, vlak voordat je bij de Raarberg komt, de wijnranken van "Wijngoed Raarberg" van Ralph Huydts. De wijnmakerij bevindt zich in Maastricht, waar je na terug komst met de trein van een wijnproeverij kunt genieten.

i

Aan het einde van het pad zie je de ingang van "Wijngoed Raarberg". Wijngaard Raarberg ligt op 90 meter hoogte aan de helling van de Raarberg in het gehucht Raar, te Meerssen. Hier staan onze Chardonnay en Pinot Noir stokken aangeplant, welke uitzonderlijk geschikt zijn voor het maken van mousserende wijn.

i

Er worden uitlsuitend mousserende wijnen gemaakt volgens de traditionele methode: De Raar Brut wordt gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay , de Raar Blancs de blancs van Chardonnay en de Raar Brut Rose van Pinot Noir druiven.

W

De wijnmakerij van "Wijngoed  Raarberg" is gevestigd in de Alexander Battalaan 31 te Maastricht. Hier kun je ook op terecht voor een proeverij.Maak op tijd een afspraak om deze te combineren met "wijngaard route".

Horeca

H

In de historisch gewelfde Gastro- en wijnbar "de Proosdij" kun je  genieten van mooie wijnen, speciaal biertjes en cocktails. Er worden diverse klassieke en trendy bites/mezze/fingerfood geserveerd.

H

Je kunt ook vanaf uitspanning "de Nachtegaal" starten, Gemeentebroek 6. te Meerssen. De warme en nostalgische aandoende herberg en het grote intieme terras biedt u vele mogelijkheden tot allerlei activiteiten.Je maakt door hier te starten een extra lus van 2 km.

H

Cafe-zaal de Keizer, Markt 14. In zijn bruin cafe begroet Guido je graag als gast te of bij goed weer op het terras 
Geniet onder het genot van een lekker drankje van de ongedwongen sfeer.

H

Gasterij Goesting, hier kun je bij gastheer Frank heerlijk lunchen. Een uitgebreide, vriendelijk geprijsde lunchkaart maakt het kiezen niet eenvoudig.

H

Je vervolgt je weg tot aan kasteelhoeve restaurant" Wijngaardshof" . In het weekend altijd geopend voor lunch en ook af te spreken voor gelegenheden van 50-100 personen.