Maastricht (naar Kanne)

VERFRIS JE LICHAAM EN JE GEDACHTEN, JE PASSIE EN BELEEF

Wijngaard route Maastricht: 14 wijngaarden

8 prive en 6 bijzondere wijndomeinen

1. Wijngaard Apostelhoeve, Susserweg 201,

2. Hoeve Nekum, Nekummerweg 31, 

3. Wijngaard Chat. Neercanne,  Cannerweg VonDopfflaan 10, 

4. Landgoed Sint Pieter, Recolectenweg, 

5. Wijngaard Slavante, Slavante 1, 

6. Limburgse Heuvel, Sint Pieter, 

8 prive wijngaarden: les Blaireaux, Ceulengaard, de Faucon, Schapendonk, Chauves Souris, StPieter, Les Trois Nes, Slavante, Aon de Zouw

Navigatie

Met bijgaande links kun je met een verschillende app de route bekijken:

* met PDF kun je de route uitprinten en op papier volgen

* met routeyou krijg je veel toeristische informatie voor op je telefoon

* met Komoot krijg je met spraak de navigatie toegelicht op je telefoon

* met GPX kun je de route in elk navigatie systeem laden

Wijngaarden

Startpunt

(A) Chateau Neercanne, Cannerweg, Von Dopflaan 10, Maastricht

(B) Fort St Pieter, Luikerweg 80 te Maastricht

(C) Tapijnkazerne, Sint hubertuslaan 12, Maastricht (+2 km)

W (1)

Boven op de Louwberg zie je rechts de ingang van "Wijngaard Apostelhoeve, Susserweg 201. Dit wijnlandgoed levert 6 mooie, droge witte wijnen: Müller-Thurgau-, Auxerrois-, Riesling, Pinot-Gris, Pinot-Gris Barriques, Cuveé XII Apostelhoeve en twee mousserende wijnen de Apostelhoeve Riesling Brut en de Apstelhoeve Cuvée XII Brut.

i

Bij " Wijngaard Apostelhoeve" kun je vanaf 12 personen een rondleiding en proeverij reserveren en ter plekke wijn kopen. Mathieu en Julka en zoon Robin Hulst verwelkomen u graag.

W (2)

Vanaf Mergelweg richting de Cannerweg. Aan de LINKER kant ligt vervolgens "Hoeve Nekum", Nekummerweg 3. Recht voor je ligt helemaal links en uiterst rechts de andere wijnvelden. 5,5 ha. 

 i

 Je kunt "Hoeve Nekum" en Math en Elsa Bollen vanaf 10 personen een afspraak maken voor een rondleiding en proeverij. (Diverse witte rose, mousserende en met name ook RODE wijnen)

W3

Links van Chateau Neercanne ligt de wijngard van het Chateau

W4

Aan de LINKER kant "Wijngaard Slavante". Dit is de 1e en oudste wijngaard van Nederland. Gestart in 1967. Riesling, MullerThurgau en Pinot Noir druiven.

W 5

Enkele meters verder ligt het "Landgoed Sint Pieter", Schutterijweg 1, hier wordt uitsluitend mousserende wijn gemaakt: "Pieter Brut" (gemaakt van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Blanc, 0,8 ha. Verkoop uitsluitend vanuit de eigen website

W 6

De "Limburgse Heuvel" is een een wijn uit 2011 van Pinot Noir druiven die gegroeid zijn op de steilste berg uit het heuvelland, " de Keutenberg" . De wijn is op de Sint Pietersberg, na 1 jaar rijping op eikenhouten fusten, verder verwerkt tot een unieke licht rode karaktervolle wijn.Hier wordt een bijzonder wijn geperst van Pinot noir druiven van wijnstokken die van"La Romanée-conti komen. een grand Cru wijngaard uit de Bourgonge streek

W

Bij "Fort Sint Piter" zie je aan de linker kant prive-wijngaard " Domaine les Blaireaux" (de Dassen),0,5 ha, Dornfelder, Pinot Gris, Pinot Noir. Wijn: Wijnzondergist. De ingang ligt op de Sebastianenweg.

W

Je loopt door en vervolgens zie je aan de linker kant "Domaine Ceulengaard ", Chardonnay, Pinot Noir, Grunrer Veltliner, Bachus, Regent

W

Aan het einde van de Plateauweg ga je RECHTS af de Recollectenweg in.

W3: Na 50 mtr zie je aan de rechterkant " Domaine de Faucon " (de Valk), Solaris druiven. 0,3 ha

W

Daarnaast ligt prive-wijngaard "Schapendonk", Solaris druiven , 0,3 ha.

W

De volgende wijngaard  is prive-wijngaard  "Domaine Chauves Sauris" ( de Vleermuizen) met de wijn: "WUM" (Wijn Uit Maastricht), Johanniter druif, 400 stokken, 0,3 ha.

W

Na 50 meter zie je een smal pad aan de linkerkant. Op het grondstuk rechts daarnaast zie je achter door "Wijngaard St Pieter".

W

Vlak voor het "Mergelpoortje" ligt aan de LINKER kant "Wijngaard Les Trois Nes", Pinot Noir druif.

De wijngaard is goed te zien als je rechts het weggetje even omhoog loopt.

W

Aan de LINKER kant halverwege de Susserweg ligt "Wijngaard Aoan de Zouw". 

Horeca

Restaurant "Chateau Neercanne", Cannerweg /Von Dopfflaan 10.

Op de grens met België, ligt het enige terrassenkasteel van Nederland.

Château Neercanne heeft een rijke culturele en culinaire traditie.

H

Het lunch-restaurant en terras l'Auberge is een ervaring apart en ook onderdeel van de "Oostwegel Collection".

H

Bij Cafe-restaurant "Prix de Rome", Susserweg 1, word je verwelkomt door gastvrouw Safiere Henkes en chef-kok Wouter Houten. Je gaat rechts af en steekt meteen de Cannerweg over naar de Jekermolenweg.

H

Brasserie Tapijn, Tapijn 20.

Een brasserie waar gastvrijheid heerst, een gemoedelijke rust en een plek waar jong en oud verzamelen. In de zomer op het terras en in het najaar en de winter binnen in de grote, sfeervolle hal.

H

Op de 5-sprong van de Luikerweg ligt restaurant "Bijzonder", Luikerweg 33. Gastvrouw Dimitra serveert hier vooral "bijzondere" gezonde gerechten met veel groenten.

H

Om de hoek links ligt Bib Gourmand restaurant"Danyel", Observantenweg 3. Hier wordt puur en met passie, klassiek gekookt.

H

Je vervolgt de route weer richting de St Pietersberg en komen langs Bar-restaurant "Villeneuve", Observantenweg 2.  Gastheer Marcel en chef-kok Ron serveren hier culinaire gerechten in een huiselijke sfeer.

H

Aan de overzijde ligt eetcafe "de Sjans", Mergelweg 1. Met een groot terras is dit een stukje Zuid-Frankrijk aan de voet van de St Pietersberg

H

Rechts ligt Brasserie " Monte Nova", gastheer Marco verwelkomt je graag.

H

Boven aan de parkeerplaats ligt "Chalet Bergrust", Luikerweg 71. Hier kun je genieten van de gastvrijheid van Richard Hamelers.

H

Op het terras kun je hier genieten van het mooie panoramische uitzicht over Maastricht.

Geniet er van!

H

Je loopt naar Grand-cafe "Buitengoed Slavante", Slavante 1. Het is gebouwd in 1846 en is ingericht met de allure van toen.

H

Annaline en Patriek van "Wijnrestaurant Mes Amis", Tongersestraat 5, verwelkomen je bij Hoeve Nekum graag in het 3 weken durende pop-up restaurant "Wijnrestaurant op het Land". 

H

Cafe' Tribunal, Tongersestraat 1,

Leo en zijn team aan gastvrouwen en gastheren verwelkomen je graag. Cafe' Tribunal is een plek voor jong en oud om neer te strijken en zich direct thuis te voelen in een ongedwongen omgeving.