Heerlen (naar Ubachsberg) 

VERFRIS JE LICHAAM EN JE GEDACHTEN, JE PASSIE EN BELEEF

Wijngaard Route Heerlen-Ubachsberg

13,5 km

  3 Wijngaarden    

logo_edited.jpg

Wijngaarden

Wijngaard route Heerlen-Ubachsberg; 3 wijngaarden

1. Landgoed Overst, Winthagerwerg, Winthagen

2. Wijngoed Fromberg, Breedenweg 1, Voerendaal

3. De Vrakelberg, Minnegardsweg 68, Ubachsberg

START

(A) Kasteel Terworm, Terworm 5, Heerlen

(B) Je vertrekt vanaf de St Bernarduskerk, Bernardusplein te Ubachsberg. 

Navigatie

Met bijgaande links kun je met een verschillende app de route bekijken:

* met PDF kun je de route uitprinten en op papier volgen

* met routeyou krijg je veel toeristische informatie voor op je telefoon

* met Komoot krijg je met spraak de navigatie toegelicht op je telefoon

* met GPX kun je de route in elk navigatie systeem laden

W 1

Vanaf het Bernardusplein ga je naar de Minnegaardweg. Hier zie je recht voor je de wijnranken van "Domein de Vrakelberg". Op de zuidflank van de Vrakelberg in de kalkrijke grond- is in 2007 door de familie Aelmans een wijngaard aangelegd. De wijngaard is slechts beperkt voor commerciële doeleinden. 

 i

Aan het einde van de Minnegaardsweg op nummer 68 ligt het woonhuis en ingang van de wijngaard. "Domein de Vrakelberg" maakt witte, rose, rode en mousserende wijnen. De wijnen worden uitsluitend zelf verkocht.

W 2

Als je Winthagen uit loopt kom je na 100 meter aan de RECHTER  kant bij de ingang van "Landgoed Overst", 3 ha. In de wijngaard zijn de volgende druiven geplant: Auxerrois, Muller Thurgau, Dornfelder en Cabernet Sauvignon

i

"Landgoed Overst" heeft een assortiment van witte, mousserende en rode wijnen. Voor de rode wijn is en Maischegärtank aangeschaft, waardoor er nog meer smaak en kleur aan de rode wijn wordt mee gegeven

i

Je vervolgt je weg door rechts te aan te houden in de wijngaard. Loop vervolgens RECHTS door het hek en houdt opnieuw rechts aan. Hier is een bankje waar je even kunt pauzeren en kunt genieten van het uitzicht.

W3

Na 100 mtr aan de RECHTER kant ligt "Wijngoed Fromberg", 3 ha.  Marcel en Carmen nodigen je graag uit om voor een bezoek aan de wijnwinkel of een rondleiding en proeverij of een lunch met streekgerechten.

i

"Wijngoed Fromberg" maakt een assortiment van wijnen; witte wijnen, rose wijn, mousserende wijn, rode wijnen en een dessert wijn.

Horeca

H

De Bernardushoeve, Mingersborg 20, te Ubachsberg beschikt over een restaurant, terras en ijssalon. Het eten wordt bereid met diverse lokale groenten en fruit, vlees en brood & gebak van de lokale bakkerij.

H

De route gaat langs Panorama camping "Colmont", Colmont 2,Voerendaal. Voor voorbijgangers is er een gezellig terras met een kleine kaart.

H

 Je loopt langs restaurant "De Leuf", Dalstraat 2 aan. Hier kun je genieten van bijzondere gerechten, persoonlijke aandacht en warme gastvrijheid van Robin van de Bunt en zijn team. 

H

Bij de kerk ligt restaurant "Le Montagnard"

De naam "Le Montagnard" is de Franse betekenis voor bergbewoner.

De grote en de kleine kaart vermelden dan ook  een aantal
verrassende streekgerechten en het Limburgse kaas en boeren plankje.

H

Kasteel Terworm, Terworm 5, Heerlen

Heerlijk lunchen of dineren in een unieke ambiance in een van de vier intieme restaurantzalen of exclusief Torenkamertje. Tevens beschikt het luxe á la carte restaurant over één van de beste terrassen van Nederland.