Events

Proeverijen, festivals, excursies 

en genieten van Limburgse wijnen en streekgerechten

Schermafbeelding%2525202020-03-26%252520

Wijn excursie

Ontdek en geniet van Limburgse wijnen. Wij organiseren daguitjes met een proeverij bij wijngaarden incl. lunch. en  touringcar.  

Van 50,- tot 100,- per persoon voor een hele dag met 3-4 activiteiten. 

Limburgse

Heuvel

Ultieme rode wijn uit de Limburgse Heuvels. Wijnmaker Gilbert heeft van Pino Noir druiven van de heuvels rondom Valkenburg een rode wijn geoogst die vervolgens in het kasteel van Wijnandsrade gelagerd heeft en 8 jaar heeft kunnen rijpen (waaronder op eiken houten fusten). Vervolgens wordt de wijn gebotteld en verwerkt op de heuvel (de St Pietersberg) van Maastricht. Hierdoor draagt deze bijzondere rode wijn de naam Cuvee Saint Pierre.

Vrienden van Limburgse wijn

Als lid van ‘Vrienden van Limburgse wijn’ heb je recht op allerlei privileges: van rondleidingen, tot proeverijen en kortingen.

Wandel tours

Twee dagen wandelt u met de wandeltochten" door het Zuid-Limburgse land, waarbij de rivieren de Geul en de Gulp centraal staan. Vanuit Valkenburg wandelt u langs de oevers van de rivier de Geul, waar deze op zijn mooist is.

Er zijn nu 3 Limburgse wijngebieden met een beschermde oorsprongsbenaming (BOB), dit zijn Maasvallei Limburg, Mergelland en Vijlen.

 

Schermafbeelding 2020-06-23 om 05.17.56.

Wijngaard Wandeling

Bekijk het overzicht van alle wijngaarden in Limburg, beleef een van de 20 wijngaard routes en de omgeving van de Limburgse wijnboeren en geniet van een glas Limburgse wijn bij een proeverij of de plaatselijke horeca.

WSET

De Wine & Spirit Education Trust (WSET) is wereldwijd de grootste aanbieder van kwalificaties op het gebied van wijn,

SDEN

SDEN wijnexamens zijn er op vijf verschillende niveaus. SDEN-niveau 1 t/m 5), van beginner tot Magister Vini (SDEN-niveau 5) voor wijnkennis op het hoogste professionele niveau.

fullsizeoutput_83ad.jpeg

Interesse voor een excursie of proeverij?

Stuur ons een mail: deliwijnboer@gmail.com