Events

Proeverijen, festivals, excursies 

en genieten van Limburgse wijnen en streekgerechten

Schermafbeelding%2525202020-03-26%252520

Wijn excursie

Ontdek en geniet van Limburgse wijnen. Wij organiseren daguitjes met een proeverij bij wijngaarden incl. lunch. en  touringcar.  

Van 50,- tot 100,- per persoon voor een hele dag met 3-4 activiteiten. 

Schermafbeelding 2020-07-24 om 12.18.30.

Limburgse

wijnweek 2020

Vanaf 12 september tot en met 20  september. In deze week zullen wijnbars, restaurants en wijnhandelaren in het teken staan van de Zuid-Limburgse wijn. Bij een aantal wijngaarden is het mogelijk om die te bezoeken en de wijnen te proeven.  Ontdek het openen van een fles wijn, zie "meer info"

Schermafbeelding 2020-06-22 om 15.52.31.

Aimevin

’AiméVin’’ betekent liefde voor wijn, aandacht voor de seizoenen. passie voor pure échte smaken. 

Bloggen over wijn is schrijven over geuren, smaken en kleuren, over wijnmakers, zon, zee, kiezels en klei. Lees haar blog en ga mee op reis door de wijngaard.

Schermafbeelding 2020-06-23 om 05.17.56.

Wijngaard Wandeling

Bekijk het overzicht van alle wijngaarden in Limburg, beleef een van de 20 wijngaard routes en de omgeving van de Limburgse wijnboeren en geniet van een glas Limburgse wijn bij een proeverij of de plaatselijke horeca.

Limburg Wine Trailrun Tours

Wijn, sport en beleving komen bij Val di Vini samen. Patrick Franken neemt je hardlopend door de Limburgse wijnwereld. Ga met ons mee tijdens een Limburg Wine Trailrun Tour!

Lidy's winelist

De Caravino is een mobiele wijnbar, om op elk moment en op iedere locatie een flesje wijn te kunnen openen en drinken. Een pop-up bar die je met Lidy kan inhuren voor inhoudelijke proeverijen met groepen.

VinAventura

Voor actieve wijnreizen, excursies en proeverijen ben je bij Els Groot aan het juiste adres. Bezoek te voet de bijzondere wijngaarden en wijnboeren in eigen land.

Valdivini

Wijntjes met Esther

Wijntjes met Esther geeft o.a.een overzicht van wijnfestivals in Nederlans en informatie over een wijnreis door Limburg

Er zijn nu 3 Limburgse wijngebieden met een beschermde oorsprongsbenaming (BOB), dit zijn Maasvallei Limburg, Mergelland en Vijlen.

 

Ilse Eijsink

wijnproeverij

Ilse heeft 2 grote passies in haar leven, muziek & wijn! Als professioneel musicus brengt ze de 1e passie al jaren tot uiting.

Daarnaast organiseert zij als  ”Vinoloog  van de Wijnacademie” wijnproeverijen, wijn & spijs-avonden en ook wijnconcerten.

Wijnspijs Maastricht

Ontdek op een zondagmiddag de leukste restaurants van de stad.

Geniet in elk restaurant van een zorgvuldig uitgezochte wijnspijs combinatie. Je loopt de route langs de restaurants met je eigen gezelschap en op eigen tempo. 

Vinteur

In het centrum van Maastricht Limburgse wijn proeven en meer te weten komen over de achtergrond van Limburgse wij? Maurice gidst u door delen van Maastricht en bezoekt met u plekken die van belang zijn bij de Maastrichtse wijncultuur. 

Wandel tours

Twee dagen wandelt u met "Van Paridon wandeltochten" door het Zuid-Limburgse land, waarbij de rivieren de Geul en de Gulp centraal staan. Vanuit Valkenburg wandelt u langs de oevers van de rivier de Geul, waar deze op zijn mooist is.

Vrienden van Limburgse wijn

Als lid van ‘Vrienden van Limburgse wijn’ heb je recht op allerlei privileges: van rondleidingen, tot proeverijen en kortingen.

WSET

De Wine & Spirit Education Trust (WSET) is wereldwijd de grootste aanbieder van kwalificaties op het gebied van wijn,

BOB

SDEN

SDEN wijnexamens zijn er op vijf verschillende niveaus. SDEN-niveau 1 t/m 5), van beginner tot Magister Vini (SDEN-niveau 5) voor wijnkennis op het hoogste professionele niveau.

fullsizeoutput_83ad.jpeg

Interesse voor een excursie of proeverij?

Stuur ons een mail: deliwijnboer@gmail.com