Bezoek

de wijngaarden

fullsizeoutput_8388_edited.png

Bezoek de wijngaarden en kom meer te weten hoe

de wijn gemaakt wordt en maak kennis met de terroir.

Hoeve Nekum

Maastricht e.o.

Terroir:

Wijnbouw vindt plaatst op de steile hellingen van de Louwberg in het Jekerdal te Maastricht met een ondergrond van Krijt en Loss. Het Jekerdal is het oudste wijngebied van Nederland en tevens het het warmste en droogste deel van Limburg. Met de modernste technieken worden de verschillende druiven verwerkt tot bijzondere wijnen. 5 ha

Landgoed Overst

Valkenburg e.o.

Terroir

Als erkend landgoed is het gebied een pareltje bij het dorp Withagen. Met de modernste technieken worden verschillende onderscheiden wijnen gemaakt. De Voerendaalse loss met daaronder de dikke laag Kundersteen laten de wijnen licht parelen. De mooiste druiven worden verwerkt tot verwerkt tot premium wijnen en beschermd als BOB " Mergelwijn". 3 ha

Wijndomein

de Planck

Valkenburg-Gulpen e.o.

Terroir

Puur vakmanschap wordt gecombineerd met de nieuwste kennis en technologieën. Met liefde en toewijding wordt op een prachtige locatie in Slenaken op 230 meter hoogte met uitzicht op het Gulpdal en de voerstreek in het zuidelijkste puntje van Nederlnd bijzondere wijnen gemaakt. Het wijndomein heeft ideale zuid-oost hellingen met zeer geschikte kalkrijke grond met loss en vuursteen. 3 ha

Domein de Wijngaardsberg

Maastricht e.o.

Terroir

Het wijndomein ligt op de flanken van de Wijngaardsberg in het Limburgse Ulestraten. Doordat het tegenwoordige klimaat vergelijkbaar is met de Bourgonge is deze streek warm genoeg voor mooie wijnen. De ondergrond van krijtsteen en een teellaag van Loss   zorgen voor frisse zuren en mooie tintelingen in de wijn. 3 ha

Cuvee 

Saint Pierre

Maastricht e.o.

Terroir

Aan de voet van de St. Pietersberg wordt de selectie, de Cuvee Saint Pierre opgeslagen. De huidige selectie , selection Gilbert, wordt gemaakt van de Pinot Noir druiven die op de typische Limburgse ondergrond van vuursteen, mergel en loss zijn gerijpt . Na meerdere jaren lagering, waarvan 1 jaar op authentiek Frans eikenhout, komen de druiven tot hun hoogtepunt van smaak en aroma. Mis en bouteille op Kasteel Wijnandsrade;: Chateau de Limbourg

Domein Steenberg

Valkenburg-Gulpen e.o.

Terroir

De naam Steenberg zet de bodemgesteldheid van het perceel op de flanken van één van de mooiste heuvels in Zuid-Limburg op de kaart. Die bodem is bedekt met silex. Een vuursteen die in de Steentijd is geroemd, uitgaande van zijn uitstekende kwaliteit. Die vuursteenlaag slaat overdag warmte op en daar oogst de planten de vruchten van. 2 ha

Wijngoed

Fromberg

Valkenburg e.o.

Terroir

Fromberg is de hoogst gelegen wijngaard met hellingen die volledig op het zuiden gericht zijn met een optimale hellingshoek. De mineraalrijke loss gemengd met holoceen grind op een ondergrond van kalksteen zorgen ervoor dat de druifwortels hard moeten werken om alle mineralen tot zich te nemen. Dit zorgt ervoor dat de druiven krachtige en uitgesproken wijnen opleveren. 3 ha

Wijngaard 

Raarberg

Maastricht e.o.

Terroir

Wijngaard Raarberg ligt op 90 meter hoogte aan de helling van de Raarberg in het gehucht Raar, te Meerssen. Hier staan onze Chardonnay en Pinot Noir stokken aangeplant, welke uitzonderlijk geschikt zijn voor het maken van mousserende wijn.
Wijngaard Raarberg brengt de mousserende wijn weer terug naar Zuid Limburg en laat heel Nederland vanaf nu meegenieten van deze fantastische Limburgse wijn. De wijnmakerij is gelegen in de Alexander Battalaan 31 te Maastricht. 3 ha

Wijngaard St Martinus

Epen e.o.

Terroir

Vernoemt naar de beshermheilige van de wijnbouw en gelegen tussen de uitlopers van de Ardennen in het zuid-oosten van Nederland wordt er op innovatieve en duurzame wijze met een hechte team de druiven en ondergrond verzorgt. De druiven worden met de hand en zo laat mogelijk geplukt om zo veel mogelijk smaak in de druif te krijgen. Meerdere malen uitgeroepen tot beste wijngaard van Nederland.19 ha

Wijngaard

Apostelhoeve

Maastricht e.o.

Terroir

Wijngaard De Apostelhoeve
De oudste en één van de grootste wijngaarden van Nederland, Wijngaard de Apostelhoeve, ligt natuurlijk in Maastricht. De familie Hulst verbouwt op de Louwberg diverse druivensoorten en verwerkt deze tot internationaal bekroonde wijnen. De Nederlandse wijntraditie stamt al uit de Romeinse tijd, maar maakte plaats voor andere agrarische activiteiten. Totdat in 1970 de wijnstokken terugkeerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. De Louwberg is met het vele löss, mergel en kiezel een ideale locatie voor een wijngaard en een bezoek is het dan ook meer dan waard. 13 ha

Wijndomein

Crutzberg

Voerstreek (B)  e.o.

Terroir

Op de zuid hellingen van Sint-Martens-Voeren nabij het dorpje Crindael worden meervoudig onderscheiden wijnen gemaakt. In de "Champagnestreek" van Vlaanderen krijgen de wijnen door de bodem van kalksteen en mineralen een fijne stuctuur mee en veel mineraliteit. De bossen rondom het riviertje de Veurs zorgen voor een uitzonderlijke microklimaat en maken de wijn tot een bijzondere smaaksensatie. 2,2 ha

Kasteel

Genoels Elderen

Tongeren e.o.

Terroir

In de gemeente Riemst schittert het enige wijnkasteel van Belgie. De aanwezige mergellaag en het klimaat vertonen sterke gelijkenissen met Champagne en de Bourgongestreek. De wijnen worden volgens traditionele methode gemaakt met een groot bewustzijn voor ecologische samenhang. Wieden en schoffelen gebeurt nog op de traditionele manier. Deze zorg en nauwkeurigheid laten onmiskenbaar hun sporen na in de smaak van de complexe en verfijnde wijnen. 22 ha

Interesse voor een excursie of proeverij?

Stuur ons een mail: deliwijnboer@gmail.com