bemelen3.jpeg

Bemelen (naar Valkenburg)

VERFRIS JE LICHAAM EN JE GEDACHTEN, JE PASSIE EN BELEEF

Wijngaard Route Bemelen (naar Valkenburg)

11,5  km

 4 Wijngaarden 

 

logo_edited.jpg

Wijngaard route Bemelen-Valkenburg;  4 wijngaarden

1. Domein de Stroberg, Stroberg, Bemelen

2. Wijngoed Lenoire, In de Moode, Berg en Terblijt

2. Wijngaard Entre les Collines, Meerssenderweg, Valkenburg

3. Wijndomein St Gerlach: Het Wijland 

START

(A) Chateau St Gerlach, Joseph Corneli Allee 1, Valkenburg

(B) Heilige Laurentiuskerk, Sint Laurentiusstraat 3, Bemelen

Navigatie

Met bijgaande links kun je met een verschillende app de route bekijken:

* met PDF kun je de route uitprinten en op papier volgen

* met routeyou krijg je veel toeristische informatie voor op je telefoon

* met Komoot krijg je met spraak de navigatie toegelicht op je telefoon

* met GPX kun je de route in elk navigatie systeem laden

Wijngaarden

1. Domein Stroberg, Molenweg, Bemelen

Domein Stroberg maakt een mooie witte en rode wijn, te verkrijgen bij Vers Voordeel Vaessen, Oude Akerstraat 4a te Bemelen

W 2 Wijngaard Lenoire, In de Moolde, Berg

Op de grens van Valkenburg a.d. Geul met een prachtig uitzicht op hartje Maastricht, heeft wijngoed Lenoire in 2020 het fundament gelegd met de eerste 300 wijnstokken. Deze zuidwestelijk gelegen helling “Rasberg” in Berg met 2,5 hectare kalkrijke grond ligt 114 meter boven zeespiegelniveau en is uitermate geschikt voor kwaliteits wijnbouw. We gaan wijn maken voor ontmoetingen, educatie maar creëeren bovenal een omgeving waar je met familie en vrienden kunt genieten van de goede dingen van het leven.van stokken.

W 3 Wijngaard Entre les Collines, Meerssenderweg, Valkenburg

Marco van der Wal (eigenaar van het voormalig stationsgebouw/Halte St. Gerlach) heeft samen met de dorpsgemeenschap en andere belangstellenden op een deel van het landbouwperceel naast het stationsgebouw een "dorpswijngaard" annex beleefweide gerealiseerd. Er zijn twee druivensoorten aangeplant voor een witte en een mousserende witte wijn

W 4 Wijngaard St Gerlach: HET WIJLAND

van oudsher 100 stokken Pinot Noir druiven achter de appartementen; hiervan wordt een mousserende rose wijn gemaakt: Clos St Gerlach, sinds 2018 is er 2 ha tegenover het Chateau langs de spoorlijn aangeplant.

Horeca

Chateau St Gerlach, Joseph Corneli Allee 1, Valkenburg

Het voormalige klooster en pachthof is nu een hotel en restaurants. Château St. Gerlach is lid van Relais & Châteaux. St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve biedt een veelvoud aan mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Burgemeester Quick is open voor een heerlijke lunch.

Tivoli, Plenkertstraat 63, Valkenburg

Frans en Francis bieden een varieteit aan gerechten en drankjes. Tevens lunch en een wisselend menu. Op het terras is het heerlijk vertoeven.

H Herberg De Geulhemermolen, Geulhemmerweg 49, Valkenburg

Dagelijks kunt u bij ons aanschuiven voor een lunch of diner. De lokaal getinte menukaart en de authentieke sfeer maken eten bij ' De Meule' een bijzondere belevenis. Verken onze menukaart of reserveer direct een tafeltje en kom zelf proeven van onze keuken en de karakteristieke sfeer.

 

H Eetcafe 't Vöske, Grote Straat 8, Berg en Terblijt

Eetcafé 't Vöske is een ontmoetingsplek voor de lokale bevolking en voor de vele toeristen die er genieten van een lekkere lunch, complete maaltijd of van een van de vele speciaal bieren op fust of fles.

H Herberg De Bonte haan, Lindenstraat 62, Berg en Terblijt

U wordt verrast met een kleine lunchkaart en met heerlijke verse streekproducten, eigen eitjes, vlaai en zoetigheid van de lokale bakker en binnenkort fruit van eigen bomen. De verse munt is weer geplant en de bloemetjes staan in bloei. 

H Bemelen, Roemers Eetcafe, Oude Akerstraat 53a,

Roemer’s Eetcafé is hét fiets-, wandel-, en dorpscafé van Bemelen. Henk en Mayke verdedigen het fort en laten u bijna dagelijks genieten van allerlei lekkernijen en speciale biertjes, of van het zeer voordelige ‘Sjuif mer Aan’ menu, dat maandelijks wisselt.